KOERS. Museum van de Wielersport

KOERS. Museum van de Wielersport

Na een drie jaar durende renovatie is het eindelijk zover. Het langverwachte nieuwe wielermuseum opent zijn deuren. Het vernieuwde museum werpt zich op als de kopman in het verzamelen, bewaren en presenteren van het rijke (West-) Vlaamse wielerleven en wordt daardoor aanzien als hét wielererfgoedcentrum in de regio en daarbuiten. Vanuit de slagzin “Hier klopt het hart van de flandrien” onderstreept het Wielermuseum het historisch belang van de regio in de ontwikkeling van de (inter)nationale wielersport.

Er zijn 2 rondleidingen voorzien op vrijdag 24 augustus om 14 u. (tot 15.30 u.) en op zaterdag 25 augustus om 10.30 u. (tot 12.00 u.)

Pasta lunch

  • Op vrijdag 24/08 is er een pasta lunch voorzien (gratis voor deelnemers van WPCC) in het café van het vernieuwde wielermuseum om 12.30 u. Aansluitend, om 14 u., is er de rondleiding in het vernieuwde wielermuseum.
  • Na de rondleiding in het vernieuwd wielermuseum op zaterdag 25/08 om 10.30 u. is er aansluitend een pasta lunch voorzien (gratis voor deelnemers van WPCC) in het café van het vernieuwde wielermuseum om 12.30 u.

Locatie

Het vernieuwde museum bevindt zich op het Polenplein 15.

Collectie Koers
Collectie Koers
Collectie Koers